؛؛ كبدة اسكندراني ؛؛

احدث اجدد واروع واجمل واشيك ؛؛ كبدة اسكندراني ؛؛



؛؛ كبدة اسكندراني ؛؛



المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة 
ثوم 
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة 
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد ) 
3 ملعقة كبيرة خل 
عصير ليمونة 


الطريقة


- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة . 
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة . 
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . 
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها . 
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) . 
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . 
وبكده تكون الاكله انتهت 

الاضافات لمزيد من المذاق الجيد 
- يمكن اضافة حبة بصل و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
http://www.gaza.ws/vbمنقول 

...

0 comments:

إرسال تعليق